Șeful de post vrea să cumpere terenul pe care l-a primit pentru a-și construi o casă! Polițistul Nemeș are deja o a doua casă construită în Sânnicoară

În timp ce are o casă în localitatea Sânnicoară, șeful Postului de Poliție Apahida, agentului Radu Nemeș a solicitat Consiliului Local Apahida să îi fie vândut terenul pe care l-a primit la Legea 115, în zona Căbăuș, din Sânnicoară, cu scopul de a-și construi o locuință.
nemes casaTranzacțiile cu terenurile din Sânnicoară, luate în concesiune de diferite persoane cu funcții de conducere, la nivelul comunei, este înfloritoare. Azi, ziardeapahida.ro vă prezintă cazul agentului Radu Nemeș, care în 2012 a primit în concesiune un teren, pe care nu a construit nimic semnificativ, decât o parodie de casă, iar acum solicită să îl cumpere pentru a-l putea vinde mai departe cu acte în regulă.

După modelul arhicunoscut al politicienilor români care adună case după case, fără a avea ce face cu ele, polițistul șef de la Postul din Apahida, are deja două case, dacă ar fi să ne luăm după acte.

În anul 2012, inspectorul Nemeș a primit 500 de mp de teren, cu titlu de concesiune, în baza Legii 115, care acordă tinerilor anumite suprafețe de teren pentru a-și putea construi o casă. Pe terenul respectiv, care este împrejmuit, agentul Nemeș a construit o căsuță de câțiva metri pătrați, un fel de gheretă, cu acoperiș, ușă și geam pentru că așa îl obligă legea. Dacă nu ar fi construit această căsuță, care seamănă mai degrabă cu orice altceva decât cu o casă, polițistul ar fi pierdut concesiunea. Apropiații lui Nemeș susțin faptul că acesta ar vrea să vândă terenul unei alte persoane, care acum îi solicită cu insistență să îi predea proprietatea, liberă de orice sarcini.

În paralel, polițistul care este căsătorit cu Ștefana, a ridicat o casă  în toată regula în Sânnicoară, în suprafață de 203 mp, construită în stil mediteranean, doar cu parter și cu o verandă spațioasă.
20150909_113211
Pentru a putea vinde terenul dat în concesiune la Legea 115, Primăria Apahida a dispus efectuarea unei expertize care a fost întocmită de evaluatorul financiar Szasz Levenete. Concluzia expertizei este că un metru pătrat de teren, în zona unde a primit Radu Nemeș, valorează 6,24 euro. În concluzie, dacă inspectorul Nemeș vrea să devină proprietarul acelui teren trebuie să achite suma de 3.120 euro.

Interesant este faptul că Szasz Levente este coleg de birou la Camera Agricolă din cadrul Primăriei Apahida, cu Ștefana Nemeș, soția polițistului Nemeș. Deși expertul a stabilit că prețul unui metru pătrat de teren este de șase euro, valoarea de piață a terenurilor din zona respectivă este mult mai mare. Recent, un teren similar a fost vândut la 20 de euro/mp. Singura diferență a fost că parcela respectivă avea 1.000 de mp., față de 500 de mp cât este cea dată în concesiune lui Nemeș.

Consiliul Local Apahida va dezbate la ședința de miercuri și proiectul de hotărâre prin care se va discuta aprobarea vânzării terenului către șeful Postului de Poliție apahida.

Leave a comment