Mentalitate de ”ciolănar” la partidul liberal. Copreședintele PNL Apahida, Ligia Pop își calmează colegii: ”dacă noi punem primarul nostru, nici unul nu va avea de pierdut”

După seria de articole care se refereau la Vlad Fărcaș, angajat al Companiei de Apă Someș, fiul consilierului local PNL, Vasile Fărcaș, inginer la aceeași companie de apă, liberalii s-au regrupat.

Potrivit unor surse politice, sâmbătă seara, la restaurantul Bedanis, liberalii s-au adunat la ședința Biroului Politic al PNL Apahida. Una dintre temele abordate a vizat exact seria de articole care dezvăluiau faptul că Vlad Fărcaș a executat lucrările de la Sânnicoară, punându-și tatăl într-un grav conflict de interese. Consilierul PNL, Vasile Fărcaș a votat planul de investiții al comunei Apahida, pentru anul 2015, plan în care era inclusă și investiția de la Sânnicoară, executată de fiul său.

LIGIA-POP-cons-loc-pnl-apahida

Revenind la problema de sâmbătă seara, ziardeapahida.ro a aflat că ședința ar fi fost convocată de Ligia Pop, copreședinte al PNL Apahida. Încă de la începutul acesteia, Ligia Pop a lansat o adevărată șarjă împotriva redacției ziardeapahida.ro, pe motiv că a publicat articolele legate de afacerile derulate de familia Fărcaș. Mai mult, Ligia Pop a dovedit că nu a învățat nimic din ceea ce DNA demonstrează zi de zi într-o Românie coruptă.

Ligia Pop le-a spus celor prezenți să înceteze să se mai atace și că, dacă primarul PNL va fi ales, toți vor avea de câștigat. ”Vă spun și vă transmit și mesajul doamnei Alina Gorghiu, renunțați la orice fel de orgolii. Cine nu va intra anul acesta consilier va intra sută la sută peste patru ani. Dar dacă noi punem primarul nostru, nici unul nu va avea de pierdut. Sper că suntem conștienți de treaba asta. Și nu mai vreau să punem accentul pe problema asta”, a spus, cuvânt cu cuvânt, Ligia Pop.

Această mentalitate și logică politică îl pune in off-side pe candidatul PNL, pentru funcția de primar al comunei Apahida, Călin Păcurar. În fața unei astfel de idei rostite public de Ligia Pop, apahidenii se vor întreba cu ce sunt mai buni cei de la PNL, decât cei de la PSD? De ce să schimbăm un primar negospodar cu un primar, care are în spate un grup politic mânat de anumite interese oculte? Și ce anume vor avea de câștigat PNL-iștii? Avantaje materiale, bani, funcții, etc?

Singura soluție pentru această maximă inepție politică rostită de un om care are ceva experiență în politică, într-o democrație normală, este demisia celui care a rostit aceste cuvinte deoarece, în caz contrar, imaginea partidului va avea foarte mult de suferit. Suntem curioși să aflăm care vor fi primele măsuri pe car ele va lua Călin Păcurar, un om onest, în acest scandal. Va prefera să ascundă gunoiul sub preș ca și colega alături de care conduce PNL Apahida sau va lua măsurile dure care se impun?

Tot în cadrul ședinței de sâmbătă seara, membrii biroului Politic al PNL Apahida nu au fost curioși să afle cum a ajuns fiul lui Vlad Fărcaș să lucreze ca și sub contractor pe un contract scos la licitație publică de Primăria Apahida. Niciunul dintre politicienii local PNL nu i-au cerut socoteală lui Fărcaș ca a pus partidul într-o imagine proastă.

Din contră, același copreședinte al PNL Apahida, Ligia Pop s-a lansat într-o serie de acuzații la adresa ziardeapahida.ro, complet aberante. ”S-a început o mare denigrare la adresa noastră. După cum ați văzut în ziardeapahida.ro, deja suntem ținta unor atacuri. A lovit copilul (n.n. – Vlad Fărcaș), a lovit familia, lucrurile au degenerat urât. Eu vă spun aici, dacă știu și aflu că oricare dintre noi sapă, se descalifică din poziția de consiliu local. Suntem într-un moment critic, nu am încurajat niciodată ca cineva să se sape, să se mănânce, hai să îl omorâm pe celălalt, ca să trăiască celălalt”. Din aceste cuvinte se nasc, firesc,  altă întrebare: ce interes are copreședintele PNL Apahida, Ligia Pop din moment ce preferă să îl apere pe Vasile Fărcaș, la modul necondiționat și nu se întreabă, cum ar fi firesc, cu ce te are la mână actualul primar al comunei Apahida, domnule Fărcaș?

La ședință a fost prezent și Vasile Fărcaș, care, cu o voce stinsă, nici măcar nu s-a chinuit să explice cum a ajuns fiul său să lucreze pe un contract licitat de Primăria Apahida, unde este consilier. PNL-istul Vasile Fărcaș a preferat să spună că fiul său este un adult care știe ce are de făcut.
scema
Vă reamintim că Vlad Fărcaș, fiul lui Vasile Fărcaș, consilier local  a subcontractat lucrările de înlocuire a rețelelor de apă potabilă din Sânnicoară, contractul fiind pus la bătaie de Primăria Apahida, fiind în valoare de 544.000 de lei. Într-o înregistrare care se află în posesia redacției noastre, Vlad Fărcaș recunoaște că a pus pământ pe străzile din Sânnicoară în loc de balastru. La prima ploaie, străzile s-au transformat în ”râuri” de noroi iar viața locuitorilor a devenit un calvar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s