Apahida sub zodia noroiului. Drumuri desfundate și oameni sătui de promisiunile autorităților

Marea problemă a apahidenilor, în aceste zile pare să fie starea deplorabilă a drumurilor din comun, care s-au transformat peste noapte în adevărate capcane de noroi.

După perioada de ger, care a durat mai bine de o săptămână, temperaturile au crescut brusc fapt ce a dus la un dezgheț rapid. Drumurile din localitatea Apahida și satele limitrofe care sunt de pământ s-au umplut cu noroi, în unele locuri cu o adâncime considerabilă.

Paul Rusu din Câmpenești a scris pe adresa de mail a ziardeapahida.ro și a reclamat starea jalnică a drumurilor din această localitate a comunei Apahida. ”Bună ziua. Vreau să vă aduc la cunoștință cum arată strada Viitorului din Câmpenești. La fiecare ploaie, pur și simplu nu se mai poate circula pe jos, sau se poate dar te umpli tot de noroi. Vă rog să aduceți la cunoștință acest lucru domnului primar care a promis acum un an că asfaltează acest drum”.


În localitatea Apahida, lucrurile stau la fel. Mădălina care locuiește în zona triunghiului CFR, spune că străzile sunt impracticabile. ”Avem copii mici care nu au unde să se joace. Pe străzi noroiul este până la gleznă. Îți e și frică să lași copii pe afară”, spune tânăra.

Un alt drum reclamat de apahideni este drumul care duce de la Apahida spre Jucu. Drumul nu este asfaltat pe o distanță de 800 de metri, iar noroiul produce disconfort maxim locuitorilor din zona respectivă. ”Primarul a promis că va asfalta acest drum dar am rămas cu promisiunile”, spune o altă femeie din Apahida.

Localnicii din Sânnicoară sunt și ei disperați din cauza drumurilor desfundate de noroaie. Pe strada Triajului din localitate, stratul de noroi măsoară centimetri buni. Pe drumurile din zona Căbăuș, circulația autoturismelor se face cu mare greutate. ”Cine nu are treaba în zona Căbăuș mai bine să stea acasă, deoarece riscă să nu mai iasă cu mașina de acolo”, spune un sânnicorean, care locuiește pe strada Triajului. Mai toate drumurile din Sânnicoara sunt practic desfundate. Din cauza șantierelor care nu se mai termină, noroiul pare că a devenit peste noapte emblema localității.

În Dezmir, altă localitate a comunei Apahida, mulți localnici se plâng de starea tot mai proastă a drumurilor. ”Nu înțelegem de ce Primăria Apahida nu ia măsuri. Să aducă niște piatră și să pună pe drumuri. Așa nu se mai poate. Doamne ferește de încă o ploaie și ne scufundăm în noroi”, spune un bărbat care locuiește în Dezmir.

2 thoughts on “Apahida sub zodia noroiului. Drumuri desfundate și oameni sătui de promisiunile autorităților

  1. Trebuie sa înțelegem ca in Sannicoara si posibil si in alte părți noroaiele sunt datorate lucrărilor la rețeaua de canalizare. Doar ca firma care executa lucrările ar trebui sa readucă drumurile la starea inițială si in multe locuri e nevoie doar de niște piatra sparta si un utilaj care sa taseze piatra, Nu e ca si cum ARL-ul, Strabag-ul sa nu aibă niște basculante, piatra sau buldo. Pe Triajului avem gropi de la 0.5 m pana la 1 m.

    Like

    1. Update: Strada Triajului din Sânnicoară, partea din stânga după ce treci calea ferata, dinspre Apahida, este circulabilă. S-a pus ceva balast si este accesibila. Păcat ca a durat câteva săptămâni in care pragurile mașinilor, suspensiile, cauciucurile, incaltamintele, hainele oamenilor luat contact cu mocirla cat pentru o viata.

      Like

Leave a comment