Afacerile cu terenuri ale primarului Grigore Fati. Cum și-a împroprietărit primarul fostul CUSCRU

În Apahida, aproape că nu există vreun funcționar public sau angajat la Primăria Apahida, care să nu fi făcut sau să nu fi fost implicat în afaceri cu terenuri.

Ziardeapahida.ro v-a prezentat cazurile celor doi angajați de la Serviciului de Urbanism, șeful acestui serviciu, Iuliu Mârza și colegul său Cosmin Cosma. Deși nu aveau dreptul să primească terenuri la Legea 15, prin care tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, pot primi anumite suprafețe de teren pentru construcția de case, cei doi construiesc două vile la Câmpenești.

Tot la Câmpenești, primarul Fati a primit în concesiune un teren valoros pe care, ulterior, l-a cedat în favoarea familiei fostului său cuscru. Din datele acestei anchete de presă a rezultat faptul că, primarul colonel a comis aceeași gravă greșeală ca şi foştii lui şefi pe linie de partid, care s-au folosit de copii pentru a-și putea ascunde ilegalitățile. Cazul lui Viorel Hrebenciuc este cel mai elocvent în această situație.

Să derulăm timpul înapoi până în data de 31 ianuarie 2013. Era o zi de joi La vremea respectivă, Grigore Fati era deja primar de șapte luni. Atunci a avut loc o ședință a Consiliului Local Apahida, unde printre proiecte s-a dezbătut și unul propus chiar de Grigore Fati, privind dezmembrarea terenului înscris în Cartea Funciară 55984, cu număr cadastral 55.984, în suprafață de 416.835 de metri pătrați, care aparținea domeniului privat al comunei Apahida. Hotărârea numărul 19 a fost adoptată cu 12 voturi pentru.

hcl

Din terenul respectiv s-a ”rupt” o suprafață de 2.035 de metri pătrați care a fost alocată cu titlu de concesiune către trei persoane fizice.

Ei bine, stimați apahideni, una dintre aceste persoane a fost nimeni altul decât primarul Grigore Fati. La punctul doi, din referatul prin care s-a solicitat alocarea terenului, se arată: ”Parcela 2 – cu număr cadastral 56391, în suprafață de 850 de mp, de categorie pășune, cu titlu de drept proprietate bun propriu Comuna Apahida, parcela supusă dezmembrării face obiectul contractului de concesiune nr. 314/14 ianuarie 2002, în favoarea numitului Fati Grigore, domiciliat în Apahida, strada Libertății 167”.

12081384_154494828232574_1273365753_n

Ca la fotbal, primarul centrează și primarul înscrie, s-ar putea spune. Mai grav este că această concesiune nu apare în declarația de avere a primarului Fati. În declarația de avere din 2013, afișată pe site-ul Primăriei Apahida, a primarului colonel Grigore Fati, nu se menționează niciunde că acesta a primit în concesiune un teren de 850 de metri pătrați.

Misterul nedeclarării acestui teren ar putea fi deslușit legal doar de procurori, deoarece la mijloc este vorba despre un grav conflict de interese. În plus, mai există o gravă problemă de ordin penal deoarece în declaraţie de avere a primarului, acest teren lipseşte. De altfel, și în declarațiile mai vechi, primarul Fati a omis sa declare concesinarea acestui teren.

avere fati 2013

După momentul acordării terenului, are loc o nouă magie, inexplicabilă în prima fază. Potrivit informațiilor publice, primarul iese din ecuație, deși figura titular al concesiunii, și în joc intră un anume Gheorghe Negru din Făgăraș, reprezentat legal de un alt necunoscut, Iuliu Arpaș.

Terenul de 850 de metri pătrați a fost vândut de Comuna Apahida, prin reprezentantul său legal Anca Florina Bucur, jurist la Primăria Apahida, direct lui Gheorghe Negreu, cu prețul de 1.785 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 400 de euro. Tranzacția între Comuna Apahida și Gheorghe Negru, a fost posibilă ca urmare a existenței unui contract subconcesionare a terenului, semnat de Fati și Gheorghe Negru, înțelegere care a fost aprobată de Consiliul Local Apahida, în aprilie 2014.

În contractul prin care s-a vândut terenul se mai arată că Gheorghe Negru a fost reprezentat legal de Iuliu Arpaș, din Cluj Napoca.
arpas
Al doilea mare mister al acestei afaceri a fost aflat de ziardeapahida.ro. Acest Gheorghe Negru, din Făgăraș, zis Gigel de către apropiați, este unchiul bun al doamnei Florentina Cupșa, născută Arpaș. Florentina este nimeni alta decât fosta prietenă a lui Paul Fati, fiul primarului colonel. Iuliu Arpaș este fostul ”cuscru” al primarului Fati. Spunem fostul pentru că între timp relația dintre cei doi tineri s-a rupt iar fiecare și-a văzut de viață.

Pe pagina de facebook a Florentinei Cupșa, aceasta este ”prieten” cu Gigel Negru din Făgăraș.

index
Pe terenul de la Câmpeneşti a fost construită o casă.

Ziardeapahida.ro aşteaptă pe adresa de mail a redacţiei ziardeapahida@gmail.com, un punct de vedere din partea primarului.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s